torstai 19. heinäkuuta 2012

Barefoot tepastelua, vihdoinkin!

Posti toi lopultakin viikon odottelun jälkeen Vibram Fivefingers Speed -barefoot tossut. Ja pitihän niitä lähteä kokeilemaan heti kun tuli sopiva sääikkuna sateiden välissä. Tepastelin vähän pidemmän lenkin kuin mitä olin ensilenkiksi suunnitellut: 4.7km. Toivotaan ettei jalat kipeydy oikein kovasti huomista kiipeilyretkeä ajatellen.



Päkiäaskeltaminen tuntui äkkiä aika oudolta ja otti tosiaan pohkeisiin ja reisiin ihan erilailla kuin lenkkareilla löntystäminen. Vauhtia ei tuntunut saavan pidettyä ollenkaan, enkä meinannutkaan pysyä Jounin perässä, joka on kuluttanut samanlaisia tossuja jo parin viikon ajan. Mutta eiköhän sitä vauhtiakin ala tulla kun oppii askeltamaan kunnolla.


Ensikokeilussa tuli tuntuma, että tossut voisivat olla ihan hyväksi myös kiipeilyä ajatellen, sillä päkiäaskelluksessa pohkeet joutuu työskentelemään askelta joustaessa mukavasti. Eli pidemmät lenkit lienee ihan hyvää kestävyysreeniä kiipeilyä varten. Tiedä sitten onko näin, mutta siltä ainakin tietämättömästä tuntuu! :) 

- Linon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti